Ens trobem immerses en una emergència climàtica. Segons l’últim informe de l’IPCC (la màxima autoritat científica al món en aquest àmbit) només tenim 12 anys per aturar el desastre climàtic. Per tal de limitar la temperatura mitjana mundial a +1,5ºC i evitar així els pitjors escenaris, cal reduir un 45% les emissions de CO2 per a l’any 2030 respecte dels nivells de 2010. I aquesta reducció ha d’arribar al 100% per a l’any 2050.

Prendre’s seriosament les dades de l’IPCC implica transformar amb urgència i estructuralment les societats modernes. Cal accelerar i intensificar les accions que ja estan en marxa per superar les societats fòssils. I cal generar-ne de noves.

Per impulsar una acció eficaç, des del Moviment per la Justícia Climàtica hem fet aquest recull de propostes, elaborades conjuntament per un gran ventall d’actors, a qui agraïm la seva participació. Les mesures van dirigides tant a les administracions públiques com a la societat, per articular-les i exigir-les mitjançant les nostres iniciatives i la nostra organització. Ens hem centrat en el territori metropolità экскурсия в грановитую палату a causa de la responsabilitat central de les ciutats en la crisi climática, el qual no impedeix que moltes d’aquestes mesures siguin extrapolables a altres municipis de Catalunya. I hem entès el territori metropolità des del punt de vista del metabolisme urbà, més enllà dels seus diversos límits administratius.

El document es pot descarregar polsant sobre la imatge